تزریق چربی چیست؟ تزریق چربی یکی از روشهای رایج مورد استفاده در جراحی زیبایی صورت است. این روش در واقع یک نوع پیوند بافت است به این معنی که باید سلولهای زنده چربی از بدن گرفته شود و قبل از اینکه سلولها از بین بروند به ناحیه مورد دلخواه پیوند شوند. این کار بدون نیاز به بیهوشی به راحتی قابل انجام است و بر خلاف لیپوساکشن که عوارضی مانند آمبولی چربی دارد در روشی که برای تزریق چربی استفاده می شود، چون مقدار چربی برداشت شده بسیار کم است، چنین عوارضی اصلا وجود ندارد و برای بیمار بی خطر است. روش انجام کار چگونه است؟
در این روش، چربی قسمتی از بدن از راه سوراخ کوچکی که ایجاد می شود بوسیله کانولاهای ظریف برداشته می شود، این سوراخ به قدری کوچک است که بعد از انجام کار نیاز به بخیه ندارد. چربی بدست آمده در ابتدا با مقداری خون و سرم مخلوط است لذا این مواد با روشهای مختلف جدا می شوند تا چربی خالص تری به دست آید. در نهایت چربی بدست آمده بوسیله سوزنها و کانولاهای ظریفی که برای این کار طراحی شده اند به قسمتهای مختلف صورت تزریق می گردد. تزریق چربی چه کاربردی دارد؟
تزریق چربی برای شکل دادن به قسمتهای مختلف صورت (مانند بزرگ کردن لبها و برجسته کردن گونه ها) و رفع چین و چروک صورت به کار می رود. از این نظر اثر و کاربرد چربی مانند تزریق ژل یا فیلر است. تزریق چربی می تواند بسیاری از علائم پیری صورت را از بین ببرد. این روش بویژه در افراد زیر 60 سال که تمایل به لیفت صورت دارند موثر بوده و در اغلب موارد نیاز به لیفت صورت را تا چندین سال به عقب می اندازد. اگر تزریق چربی برای برطرف کردن چینهای سطحی و بهبود جای جوشها به کار می رود معمولا ناحیه تزریق سطحی تر است تا اثر بیشتری از خود نشان دهد. در این حالت چربی تزریق شده باعث کلاژن سازی در زیر پوست شده و تا حدودی پوست جوانتر و شادابتر به نظر می رسد. در مواردی که تزریق چربی برای برطرف کردن چینهای عمیق، برجسته کردن گونه و لبها و حجم دادن به قسمتهای دیگر صورت به کار می رود ناحیه تزریق وسیعتر بوده و از زیر پوست تا قسمتهای عمیق را در بر می گیرد. اثر تزریق چربی چه مدت باقی می ماند؟
اثر تزریق چربی بر خلاف تصور اکثر مردم دائمی می باشد. موفقیت تزریق چربی، بستگی زیادی به مهارت پزشک دارد. در مواردی که اثر تزریق زود از بین رفته باشد، اشکالاتی در محاسبات حجم چربی و یا تکنیک انجام کار وجود داشته است، به این معنی که سلولهای چربی منتقل شده یا کم بوده و یا زنده نمانده و بعد از مدت زمانی تمامی چربی جذب شده است. به عنوان مثال یکی از تکنیکهای غلطی که مشاهده می شود این است که پزشک، چربی بیشتری از بیمار گرفته و پس از تزریق ابتدایی، چربی اضافه را در فریزر نگهداری کند تا بعدها مجددا برای تزریق استفاده شود، با این روش مطمئنا هیچگونه سلول زنده ای تزریق نشده و بعد از مدتی اثر آن از بین می رود.